top of page

OM JENNYHJÄLPEN

Jenny Nyströmsskolans evenemang JennyHjälpen i Kalmar är en spin off på Musikhjälpen, till förmån för just Musikhjälpen. 

 

Temat 2019 belyser faktumet att sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över och kan se ut på flera olika sätt. Överlevare behöver ofta akut fysisk vård, psykosocialt stöd och behandling för posttraumatisk stress, depression och ångest, vilket kan vara svårt att få tillgång till i konfliktdrabbade områden. Något Musikhjälpen och vi på JennyHjälpen försöker hjälpa till med via vår insamling.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder de direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år. I år belyser temat “sex är inte ett vapen”.

På Jenny Nyströmsskolan har vi skapat ett evenemang - JennyHjälpen sedan 2018 där vi till förmån för just Musikhjälpen samlar in pengar för att bekämpa den mänskliga katastrofen.

 

2018 samlade JennyHjälpen in 10.109 kr som oavkortat gått till att hjälpa utsatta människor. 

hjarta_ES_2_low (1).png
ES.png
MH19_logo_320x155px.png
KSGYF_logo_svart.png
bottom of page